Důvod ukončení zaměstnání se do potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) sice nepíše,
ale měl byste počítat s tím, že se jej nový zaměstnavatel stejně dozví.
Výpovědi pro neuspokojivé pracovní výsledky ( § 52 písm. f ) by v posledních 12 měsících muselo předcházet písemná výzva k odstranění
neuspokojivých pracovních výsledků s upozorněním na možnost výpovědi. Zaměstnavatel by Vám musel poskytnout přiměřenou dobu k jejich odstranění.
Výpověď by Vám mohl dát až v případě, že byste nedostatky v přiměřené době neodstranil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2016 9:35
Dobry den,
Mel bych dotaz k ukonceni HPP. Mel jsem pracovni celorocni pohovor, kde mi bylo sdeleno, ze nebyli spokojeni s vysledky za minuly rok. Z me strany rovnez byla nespokojenost se spolecnosti. Zamestnavatel mi nabidl dve moznosti ukonceni HPP. Tou prvni - dohoda o ukonceni HPP, druhou moznosti vypoved zamestnavatelem podle paragrafu 52 f) . Pokud nenajdu praci, tak mozna 2 - 3 mesice budu pobirat podporu v nezamestnanosti. Uvazuju proto zvolit vypoved zamestnavatelem, protoze je tam pripadne vyssi podpora v nezamestnanosti.
Chtel jsem se zeptat, zda to ma nejaky negativni vliv pro noveho zamestnavatele nebo neco jineho? Novymu zamestnavateli musim prinest zapoctovy list. Uvadi se tam neco konkretne ohledne ukonceni HPP v zapoctovem listu?
Dekuji za odpoved,
Jirka