Propustka

• (neregistrovaný)

26. 4. 2016 18:29

prosím o radu-zaměstnavatel požaduje napracování hodin které jsem byl u lékaře na propustku,,,lékař mi propustku potvrdil a vedoucí požeduje abych si to napracoval nebo mi to nezaplatí..Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2016 15:17

Lada (neregistrovaný)

Jestli vám lékař propustku řádně potvrdil, tak by vám to zaměstnavatel měl proplatit a nemělo by být nutné, abyste si to napracovával. Jiná věc je, jak zaměstnavatele, který vám to nechce proplatit, k tomu chcete donutit.

• 27. 4. 2016 21:36

Viktor (neregistrovaný)

Ono asi záleží i na tom, zda máte možnost si plánovat směny a zda jste se snažil navštívit lékaře primárně mimo pracovní dobu a nebo cíleně v pracovní době. A doba u lékaře taky. Sám se např. častokrát setkávám s mýtem, že lékař je na 4h a i když byl někdo u doktora 30min, tak má tendence žádat o 4h volno...
      Pokud nebyla možnost navštívit lékaře mimo vaši pracovní dobu (např. bez možnosti posunu/výměny směny) a nedošlo ke zneužití "doby u lékaře" k odpočinku od práce, tak by k proplacení dojít mělo. Pokud ale má zaměstnavatel oprávněné podezření, že návštěva proběhla v pracovní době i když mohla proběhnout před nebo po, tak jsem na straně zaměstnavatele.

• 27. 4. 2016 21:57

Návštěvník (neregistrovaný)

Citace :
      "...  Pokud ale má zaměstnavatel oprávněné podezření, že návštěva proběhla v pracovní době i když mohla proběhnout před nebo po, tak jsem na straně zaměstnavatele."

Asi tak nějak, protože zaměstnavatel vychází z NV č.590/2006 Sb., což je prováděcí předpis k zákoníku práce a v příloze tohoto NV, bod č.1 se vyloženě uvádí, že náhrada nepřísluší v případě, že návštěvu lékaře bylo možné absolvovat mimo pracovní dobu !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).