Kamenná prodejna

• (neregistrovaný)

2. 5. 2016 9:19

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kamenné prodejny. Mám v plánu ji otevřít ale nechci si zakládat firmu s.r.o. atd.. Jsem živnostník a mám živnost volnou a né jako hlavní činnost. Chci aby prodejna měla nějaký název například POTRAVINY a vedle by bylo mé jméno kontakt atd. Může to takhle být? Provozovat prodejnu s jiným názvem než je mé jméno? Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2016 11:50

Jitka (neregistrovaný)

Pokud chcete být pouze zapsán v živnostenském rejstříku, oficiálně musíte podnikat pod svým jménem a příjmením. Můžete si ke svému jménu přidat odlišující dodatek (ten nesmí působit klamavě, a jeho používání musí být v souladu s dobrými mravy) A je v podstatě "neoficiální". Na ŽL bude uvedeno pouze vaše jméno a příjmení. Kdyby jste nechtěl podnikat pod svým jménem, musel byste založit obchodní firmu-tedy právnickou osobu např. s.r.o.

• 3. 5. 2016 1:11

jakub (neregistrovaný)

Na prodejnu si nalep název téměř jaký chceš - Potraviny, nonstop potraviny, blabla... (nesmi byt klamavy, nesmi mit chraneny nazev jine firmy zi reistrovane znacky)
      Na dveřích i v případě zavřené prodejnu musí být označní podnikaltele dle zivn. rejstriku, bydliste, ico, oteviraci doba, odpovedna osoba (byt virtualni, ale nekoho tam napis - treba sebe)

• 3. 5. 2016 15:23

Radek (neregistrovaný)

Takže stačé když nazev prodejny (na desce) bude potraviny a např.: na okně budu mít oteírací dobu, ico,odpovedna osoba. To vše na ŽL který je na mé jméno.

• 3. 5. 2016 15:58

Lada (neregistrovaný)

Nejlépe na dveřích (nebo na okně vedle dveří, prostě někde na dobře viditelném místě) má být: vaše IČ, vaše jméno a příjmení (na které máte vystavený ZL), vaše adresa, otevírací doba a jméno odpovědné osoby (což budete asi zase vy). Jinak nade dveřmi můžete mít klidně napsáno velkými písmeny třeba "Potraviny". Ale nemůžete tam mít např. "Potraviny Žák", protože podle obchodního rejstříku existuje firma Potraviny Žák s.r.o. a mohlo by to tedy vypadat, že se za tuto firmu vydáváte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).