Re: Faktura a pokladní doklad
Souhlasím, minimálně Váš výdajový, když už od dodavatele nic nemáte :) U faktur, na kterých je razítko "zaplaceno v hotovosti" datum a podpis příjemce dávám originál do závazků a kopii k výdajovému dokladu do pokladny.
Ale přivádí mě to na věčně diskutovanou problematiku:
Domníváte se, že faktura placená v hotovosti je pohledávkou/závazkem? Jak k těmto fakturám přistupujete Vy? Já každou fakturu účtuji do pohledávek/závazků a následně páruji s pokladnou, ale je to jen proto, že pak mám lepší kontrolu. Už párkrát jsem rozvedla diskuzi s našimi auditory a každý na to má jiný pohled. Někdo tvrdí, že by vůbec faktura neměla ovlivňovat obrat na pohledávkách/závazcích protože je to nadhodnocení obratu. Jiný si myslí to co já, že když se jedná o fakturu, tak to prostě pohledávka/závazek svým titulem je a jen se liší datum splatnosti a způsob úhrady.
Děkuji za všechny příspěvky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2006 8:09
Musí být k faktuře, která je placená v hotovosti i pokladní doklad?
Děkuji za odpověď