Problém to není, pokud si zajdete na ten FÚ. Každopádně měla telefon opravit a číslo účtu, pokud jste je uvedl, do JRF napsat.
Pomocí JRF lze podat přihlášku na FÚ, SSZ a ZP (VZP má problém s načtením dat z JRF), ale zase se nedozvíte kolik a na jaký účet a VS provést platby. DIČ dostanete až po nějaké době poštou. Pokud na podnikání spěcháte, vyzvedněte si výpis ze ŽR a zajděte na uvedené úřady. Samozřejmě si můžete stěžovat na postup dané úřednice, na to máte právo. Ale pokud je to nějaká "oknovka za 6ku třídu", tak se její přístup asi moc nezmění.
Vyplatí se přinejmenším na VZP, sociálku a FÚ asi tak za týden zavolat a zeptat se, jestli obdrželi z živnostenského úřadu vaše přihlášky. Několika lidem, které znám, se stalo, že na některou z těchto institucí přihláška nedorazila, ačkoli se jim na živnostenském úřadu dušovali, že stačí jen vyplnit ten jednotný formulář a dál už se není potřeba o nic starat, protože na ostatní instituce se to pošle automaticky...
Jinak řečeno, jde o další zcela nefunkční nástroj státní správy, který musíte kontrolovat, jinak dostanete na daném úřadu nakonec pokutu za neohlášení změn. Tedy to nic nešetří, jen přidělává další starosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2016 12:56
Zdravím,
dnes jsem si byl zařídit volnou živnost na živnostenském úřadě. Paní za přepážkou za mně vyplnila jednotný registrační formulář a při odchodu mi řekla, že až si za 4 dny přijedu pro výpis s IČ, tak budu muset jet ještě do zdravotní pojišťovny, správy sociálního pojištění a na finanční úřad danou živnost nahlásit.
Přijde mi to docela nelogické, když ten jednotný registrační formulář by tohle měl zařídit při jednom.
Opravdu to tak funguje?
-----
Ještě jeden menší dotaz:
V přihlášce k registrace pro FO vyplnila paní z živnostenského úřadu špatně mé tel. číslo a nevyplnila bankovní účet. Je to problém?
Předem moc děkuji!