Založení živnosti na rodiče

• (neregistrovaný)

6. 6. 2016 18:56

Dobrý den, čerstvě je mi 17 let a již delší dobu si chci založit vlastní eshop. Webové stránky mám již hotové. Plánuji prodávat drobnou elektroniku a součástky (Arduino, shieldy, tranzistory...), u všech bude na webu eshopu český návod. Přečetl jsem dost článků na internetu, ale mám v tom pořád zmatek. Jsem domluvený s otcem, že by si založil živnost na nákup a prodej a eshop by provozoval jako vedlejší činnost s tím, že zdravotní a sociální pojištění by platil jeho zaměstnavatel. Po roce, když bych dovršil 18 let by eshop převedl na mě. Zboží bych nakupoval od prodejců z Ebay a AliExpressu. Většina zboží by se vešla do 22 euro. Není mi jasné, zda budu platit DPH a CLO i do zmíněné částky, i když budu neplátce DPH? Pročítal jsem diskuze na internetu a kolují zde různé názory. Chápu správně daňovou evidenci, po celý rok budu vést evidenci o nákupu a prodeji a jednou do roka zaplatím daň z čistého zisku? Na zboží budu poskytovat zákonem danou 24 měsíční záruku, jelikož se bude jednat o malé částky, reklamace bude probíhat výměna kus za kus.Od eshopu neočekávám nějaké větší zisky, budu rád, když si zaplatí provoz sám sebe (hosting, doména), ale zkušenosti do budoucna.Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).