Hlavní navigace

Prodej potravinářského výrobku

  • (neregistrovaný) 37.48.34.---

    7. 10. 2016 11:35

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, jak lze začít prodávat domácí potravinářský výrobek, konkrétně nakládaný produkt rostlinného původu. Prozatím nakládám doma a rozdávám výrobek přátelům, ráda bych ale začala s prodejem. Jsem studentka, takže investice do provozovny je pro mě momentálně nemyslitelná a zadlužit se (ve startu života) nehodlám. Předpokládám, že moje kuchyně nebude vyhovující, lze tedy problém provozovny vyřešit spoluprácí s jinou provozovnou, např. rychlým občerstvením, která by měla mít hygienicky vyhovující podmínky? Mohu jako student využít nějakou formu podpory pro začátek podnikání jako je grant či se zařadit do některého z projektů, který podporuje mladé podnikatele (případně doporučení)? Jaká byrokracie se pojí se zahájením takové činnosti a kde ji obstarat? Jaké jsou poplatky? Pokud si myslím, že je můj produkt poměrně jedinečný, kde, jak, za kolik a za jakých podmínek lze registrovat značku?
    Děkuji za odpovědi :)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).