Re: konec PP - vracení dokumentů
Důvod ukončení PP se do zápočtového listu uvádí jen na žádost zaměstnance. Při skončení PP by se zaměstnanci měly vydat všechny písemnosti osobního charakteru - viz Zákoník práce - § 60 odst.2): "Při skončení pracovního poměru je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm skutečnosti stanovené prováděcím právním předpisem a další písemnosti týkající se osobních údajů o zaměstnanci." Doporučuje se pořídit soupis těchto písemností, a ten založit do osobního spisu. Také tam zůstanou doklady, týkající se PP - smlouvy, dodatky apod. Také kopie Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list) - nechte si na ni od zaměstnance potvrdit převzetí.
Re: konec PP - vracení dokumentů
Já tedy nevím co bych měl zaměstnanci vracet. Při nástupu s ním sepíši pracovní smlouvu, vystavím plat. výměr a popřípadě dohodu o hmotné odpovědnosti. Vše dostává rovněž pracovník při nástupu v originálech. Nic jiného od pracovníka nedostávám kromě ještě zápočtového listu obyčejně v kopii a tu předám na OSSZ.
Při ukončení mu dám to co jsem již popsal dříve. Takže mi řekněte jaké doklady mu mám vracet?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 11. 2006 21:45
Prosím, které dokumenty musí po ukončení PP zůstat ve složce a naopak - které je nutno vrátit zaměstnanci?
Je pravda, že se v zápočtovém listě již neuvádí důvod ukončení PP?
Děkuji za radu.