Dobrý den,
toto je skutečně velmi speciální dotaz. Pojištění určitě. Pojišťovny běžně pojišťují školky i školy. Možná by Vám pomohla také vyhláška č. 410/2005 Sb.
http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/sbirka/2005/sb141-05.pdf
Dagmar Kučerová :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 11. 2010 0:22
Dobrý den,
již delší dobu uvažuji o otevření odpolední družiny v našem městečku, ale po přečtení školského zákona a veškerých podmínek, které bych musela splnit, se mi do toho nechce. Kamarádky na mne přesto naléhají, abych jim pomohla vyřešit jejich obtížnou situaci s volným časem jejich dětí v odpoledních hodinách, kdy ony jsou v práci. Napadla mne možnost místo odpolední družiny otevřít "dětský koutek" nebo zřídit odpolední hlídání dětí školního věku. Jednalo by se především o děti 1. a 2. ročníku ZŠ. Již mám živnostenské oprávnění na mimoškolní výchovu a vzdělávání. Prosím o radu, zda je toto vůbec možné a jaké podmínky bych musela splňovat. Jaký je povolen max. počet dětí, jaké jsou nároky na prostory, jaké na pojištění, zda musí být uzavřena smlouva se zákonným zástupcem.......
Pokud to není ve Vašich silách, tak prosím alespoň o radu, kde bych si mohla nastudovat nějaké informace k danému tématu.
Děkuji za Váš čas a odpověď
Přeji pěkný den
Simona Strakošová