Dobrý den,
domnívám se, že pokud by se jednalo o odpolední "kroužek", dalo by se to považovat za mimoškolní výuku. V každém případě to ale bude nutné řádně smluvně ošetřit. Například převzetí dětí (dítě může být vydáno pouze rodičům nebo předem určeným osobám), odpovědnost za případné úrazy dětí (odpovídáte Vy nebo MŠ). Navíc mateřská škola je jistě nezisková organizace zřízená za účelem předškolní výchovy. Má oprávnění k pronajímání učeben?
Možná by pomohlo obrátit se na krajského metodika pro oblast mateřských škol. Tam by Vám mohli na základě zkušeností s podobnou činností na jiných školkách kvalifikovaně poradit.
Dagmar Kučerová :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 11. 2010 10:22
Uvažuji o tom, že bych vyučoval hru na zobcovou flétnu v mateřských školách. Zájem ze strany MŠ by byl. Přemýšlel jsem tedy o tom, že bych si zřídil živnost v oboru Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti. Jenomže jak už název vypovídá jedná se o mimoškolní výchovu byť například v předškolních zařízeních, nicméně v takových které nejsou registrovány v rejstříku škol, což všechny státní MŠ pochopitelně jsou. Pokud by mi ředitelka MŠ pronajala místnost a v té by probýhala výuka, jednalo by se o mimoškolní aktivitu. Byť by to probýhalo v prostorách MŠ, nelze říct, že by výuka probýhala v rámci MŠ, takže by to mělo být v pořádku. Nemohl by mi prosím někdo potvrdit, či vyvrátit můj předpoklad? Děkuji Antonín