Re: dědictví po nevlastním otci
Ta její sestra byla také jeho nevlastní dcera? Pokud je jeho vlastní dcera, tak to po něm zdědí ona a Vaše matka se s ní snad domluví. Pokud ale jeho vlastní není, tejně jako Vaše matka, tak se obávám, že po něm všechno zdědí ten jeho příbuzný. Proč převod bytu neřešili dřív, když už byl nemocný? Ale třeba se domluví i s tím příbuzným a ten bude uznalý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2006 15:49
Potřebovala bych poradit,moje matka žila se svou maminkou a nevlastním otcem a sestrou.Sestra se odstěhovala do zahraničí a o své rodiče se nestarala.Po smrti babičky se matky sestra přihlásila o podíl na dědictví,který jí nevlastní otec vyplatil.Moje matka se tohoto podílu zřekla s tím ,že nevlastní otec jí nechá byt ve kterém žije který je v osobním vlastnictví.Matka se o něj starala po dobu dvou let kdy byl nemocen.Letos však zmřel,ale nezanechal po sbě žádnou závěť.Matka dostala dopis od notářky ,že má donést potřebné doklady(závěť,adresy příbuzných atd)Chtěla jsem se zeptat jestli má matka nárok na dědictví resp.na byt.Platí byt ve kterém nikdo nežije zařizovala a platila pohřeb.Děda má jen vzdáleného příbuzného.Moc děkuji za odpověď