Garanta ... záleží z jakého titulu ....
Napadá mě odborný zástupce dle živnostenského zákona ... a tam de facto odborný zástupce odpovídá za dodržování veškerých živnostenskoprávních předpisů ... z čehož vyplývá, že v případě nedodržení může být i sankcionován ....
Ovšem doporučuji zjistit z jakého titulu toho garanta máte dělat ... může to být úplně něco jiného ...
Odpovědný zástupce může dostat pokutu za to, že dělá odpovědného zástupce pro víc jak 4 subjekty.
Pokutován je vždy podnikatel. O.Z. může dostat postih od podnikatele, pokud v uzavřené smlouvě mezi podnikatelem a O.Z. je uvedeno, že zodpovídá právě za pokutovanou věc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2010 19:52
Dobrý den, prosím o radu. Byla jsem oslovena zakladatelem nově vznikající personální agentury, abych u něj zastávala činnost odborného garanta. Ujišťoval mě, že se jedná jen o formalitu, a že veškerou zodpovědnost nese firma. Já se ale trochu bojím, že tím, že v dané společnosti nebudu pracovat a tudíž nebudu mít přehled nad její činností, bych z toho mohla mít nějaké problémy. Můžete mi prosím poradit, jestli mi může hrozit nějaký postih? A pokud ano, tak v jakých případech? Děkuji.