Manažerská smlouva

• (neregistrovaný)

21. 12. 2006 13:35

Může mi někdo poradit ?
    Od 1.1.2007 může být pouze manažerská smlouva, nebo musí být zároveň i pracovní smlouva ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 12. 2006 16:18

MD (neregistrovaný)

Re: manažerská smlouva
      viz např.:
      http://vsp.blog.cz/0612/manazerske-smlouvy-ceka-kvuli-zakoniku-zmena

• 22. 12. 2006 8:19

Hana (neregistrovaný)

Předpokládám, že manažerskou smlouvu mají vedoucí zaměstnanci, kteří byli do funkcí jmenováni. Od 1.1.2007 mohou být jmenováni stručně řečeno pouze zaměstnanci státní správy.
      Řešila jsem to tak, že vedoucí zaměstnanci byli k 31.12. odvoláni, dodatkem jsme ukončili platnost manažerské smlouvy a dostali pracovní smlouvu.

• 22. 12. 2006 9:35

Jitka (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, v práci toto prosazuji, ale právníci se mnou nesouhlasí.

• 22. 12. 2006 10:08

AM (neregistrovaný)

Nejsem právník a také se mi nelíbí při trvání jednoho pracovněprávního vztahu vystavovat jmenovaným funkcím novou pracovní smlouvu od 1.1.2007. Odvoláním přece pracovní poměr nekončí. Podle mého laického názoru stačí uzavřít dohodu o změně pracovní smlouvy (nebo o dalším pracovním zařazení) se sjednáním možnosti odvollání a vzdání se funkce (praconvího místa). Co byla podle starého zákoníku manažerská smlouva? Jmenovacím dekretem nebo pouhým sjednáním individuálních mzdových podmínek (a výhod)? Naši právníci zase prosazují odvolat a novou smlouvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).