Dobrý den,
o dotacích poskytovaných úřadem práce již server Podnikatel.cz informoval článkem: http://www.podnikatel.cz/clanky/prispevek-na-zrizeni-noveho-pracovniho-mista/
Připomínám, že jde jen o možnost. Na dotaci není automatický nárok. Podmínky získání i výše dotace se liší podle jednotlivých úřadů. Jde o vytvořením nového pracovního místa vznikem OSVČ, což by mohl být ve Vašem případě problém, protože již OSVČ jste. Nezbývá, než se informovat na místně příslušném ÚP.
Dagmar Kučerová :-X
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
26. 11. 2010 11:03
Dobrý den, chtěl bych se informovat - jsem drobný podnikatel, který vykonával živnost jako vedlejší pracovní činnost při zaměstnání. V současné době jsem o zaměstnání přišel a živnost jsem musel pozastavit a registrovat se na úřadě práce. Doslech jsem se, že pokud by mi úřad práce do půl roku nesehnal žádné zaměstnání, tak prý poskytují na rozjezd podnikání nějakou dotaci. Můj dotaz tedy zní zda-li je to pravda a jestli ano, tak v jaké výši dotaci poskytují a jaké jsou podmínky pro její získání.
Děkuji za odpověď Kruntorád Petr