Dobrý den,
skutečnost, že jste student nemá vliv na to, že prodáváte opakovaně a za účelem zisku. Alespoň ve druhém případě. Použitých a nepotřebných věcí se to netýká. Zdaleka se nejedná jen o finanční úřad, porušujete živnostenský zákon. Více v článku: http://www.podnikatel.cz/clanky/chcete-si-privydelat-na-internetu-pozor-na-urady/
Pokud nemáte žádné doklady, můžete stanovit výdaje paušálem (i když to asi nebude nejvýhodnější). S obratem Vám neporadím, to musíte určit sama. Teoreticky se na Vás úřady mohou zaměřit například podle uskutečněných prodejů z určité IP adresy nebo na základě udání.
Prodáváte opakovaně a se ziskem - to je podnikatelská činnost.
Dagmar Kučerová :-[
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2010 13:24
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli jsem jako student povinna odvádět daně z příjmů z Aukra. Nejprve jsem tam prodávala věci z domácnosti, které jsem už nevyužila a později a předměty, které jsem zakoupila a se ziskem prodala.Nemám však žádné faktury o nákupu a ceně zboží, takže nevím, co teď s tím. Nevím ani, kolik činil celkový roční obrat. Nerada bych ale měla nějaké problémy s finančním úřadem, prosím poraďte.