Jaký pracovní vztah je nejvhodnější

• (neregistrovaný)

1. 12. 2010 20:26

Potřebuji mít legálně vyřešený vztah s mým spolupracovníkem. Mám v plánu si založit autodopravu, protože se mi nabízí v tomto oboru práce, ale je nepravidelná. Ale z důvodu, že jsem sám v pracovním poměru a tudíž sám se ježdění nemohu věnovat, musím si na to někoho najmout. Moje představa je, že se domluvím s nějakým důchodcem, abych nemusel za něj odvádět povinné poplatky. Myslím si, že klasický zaměstnanec by asi nebyl vhodný. Poraďte mi prosím někdo, jak to udělat, aby vše bylo legálně a zárovneň nejvhodnější pro mě. Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2010 18:48

Rop

Nejvhodnější je pro vás určitě "na černo" ... ovšem pokud nechcete nějaký čas být přímým návštěvníkem zařízení vězeňské služby tak doporučuji zaměstnanecký vztah (byť na dohodu o provedení práce).

• 2. 12. 2010 21:14

Mirek (neregistrovaný)

Zjistil jsem, že práce na dohodu o provedení práce, je značně omezená. Klasický zaměstnanec se mi nevyplatí, nehledě na to, že by eventuelní důchodce zřejmě přišel o důchod a já bych měl asi dost různých poplatků. Ale možná se pletu, nikdy jsem žádného zaměstnance neměl. Je možnost mít důchodce jako zaměstnance, aniž by přišel o důchod a zárověň mohl pracovat nepravidělně podle potřeby?

• 3. 12. 2010 8:12

bez přezdívky

Za starých dob se tomu říkalo nepravidelná výpomoc, dnes to není přímo specifikované, ale lze tímto způsobem uzavřít pracovní poměr. Důchodce je jako normální člověk. Chcete-li někoho zaměstnávat, tak musíte splnit několik povinností a od nového roku to bude ještě trochu jinak. Nechci Vás podceňovat, ale levnější je si najít někoho kdo Vám poradí v konkrétním případě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).