Dobrý den,
Vaše činnost na dohodu o provedení práce byla zdaněna zálohovou daní. Protože šlo o zálohovou daň a zároveň jste pracoval souběžně nejméně pro dva zaměstnavatele, jste povinen podat daňové přiznání. Vyžádáte si od obou zaměstnavatelů potvrzení o zdanitelných příjmech a podáte sám daňové přiznání. Doplatek na dani z dohody by neměl vyjít žádný. V případě, že jste určitou část roku nepracoval (např. PN) nebo budete uplatňovat nějaké slevy, můžete spíše očekávat přeplatek na dani.
Dagmar Kučerová :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 12:51
Prosím o radu a informace
Dobrý den.Mám na Vás malou prosbu.Potřeboval bych poradit, jak je to s daňovým přiznáním příjmu, když jsem normálně zaměstnaný a bokem jsem spolupracoval s jednou nejmenovanou firmou a vytvářel pro ni určité programy?Co se týče smlouvy,tak jsme to řešili dohodou o provedení práce.Přivydělaná částka nepřesáhla 15 000Kč. Prosím o informace, jestli se na mne daň vztahuje a případně kdy se daň musí zaplatit, co je k tomu vše potřeba atd. Mockrát Vám děkuji, Tomáš K.