Re: Intrastat
takže dobropis tam nezahrnujte. Pokud má zboží stejný kód, do řádku dáte součet cen, hmotností, kusů.
doporučuji vám stáhnout si příručku pro intrastat, je to tam vše srozumitelně popsáno.
http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Obchod-se-zbozim/Intrastat/zakladni.htm
Re: Intrastat
Dobrý den, doporučuji Vám si stáhnout na stránkách GŘC program zdrama IDES a v něm to vše udělat, každý řádek z fakutry zadáte na jeden řádek do idesu a nemusíte nic sčítat. vyplníte tam všechny potřebné údaje a program Vám to zgeneruje sám a přes tento program si to můžete i poslat na CÚ - elektronicky. Nebo spousta účetních programů má INTRASTAT ve své nabídce a také vám to po zadání všech údajů zgeneruje a nemusíte nic sčítat a budete mít jistotu ,e je to dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 8:50
Dobrý den! Jak mám správně vyplňovat intrastat? Za vykazovaný měsíc mi přišlo 10 faktur (na každé faktuře mám více druhů zboží - jiná nomenklatura,avšak toto zboží se shoduje zase s některým z jiné faktury). Podle čeho se mám řídit - nejdříve podle nomenklatury, pak doučení, dále sečtu všechny podle stejné ceny za jednotku? Je to tak a jak je to s dobropisem? Moc děkuji za odpověď