Re: Spotřeba PHM vyšší než průměrná dle
Prosím Vás, není mi zcela jasné, jaké auto pro služ.cesty používáte. Je více možností. Pokud máte soukromé a používáte ho ke služ.jízdám, pak uplatňujete pro výpočet náhrad PHM údaje z velkého TP + nějakou cenu za PHM ( buď skutečnou a musíte mít schované lístky nebo průměrnou, kterou jednou ročně zpětně stanoví MF), vedete knihu jízd soukromým autem a vůbec nemusíte uvádět tankování, jen účel cesty a ujeté km služebně. Jiný postup v tomto případě nesmíte použít. Obdobný postup platí i u zaměstnanců, kteří vykonávají služ.cesty vlastním autem a to s tím rozdílem, že pro výpočet použijí cenu PHM stanovenou pro zaměstnance (dříve ji stanovilo MPSV a nyní MF na rok dopředu). Pokud máte auto firemní , pak uplatňujete skutečné výdaje (náklady) podle lístků tankování bez ohledu na prům.spotřebu stanovenou v TP. Toť vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 9:41
Průměrná spotřeba dle TP je 6,7, ale podle palubního počítače jezdím vždy minimálně za 7,4, teď v zimě, když ještě k tomu jezdím jenom po Praze mám spotřebu 8. Je nějaký způsob, jak bych mohla použít vyšší spotřebu pro výpočet náhrad PHM? Když používám průměrnou spotřebu, tak mi totiž v knize jízd nevychází ani tankování. Přece to nemůžu řešit tak, že prostě jeden účet za PHM vyhodím do koše? Nebo snad účetnictví nemusí odpovídat skutečnosti?