Re: Zaměstnání manželky
Napovězte mně - koho mají ti zaměstnanci uvedeného jako zaměstnavatele? Např. na sociálce jsou nahlášení pod kým? Protože zákoník zapovídá existenci pracovněprávního vztahu mezi manžely (jestliže ten manžel podniká jako fyzická osoba). Mohla by tedy být zaměstnankyní toho kamaráda.
Re: Zaměstnání manželky
No tak to právě nejde. Pokud by šlo o právnickou osobu, např. s.r.o. a manžel byl i jediným společníkem, šlo by to, protože by ji nezaměstnával on, ale ta společnost. Ve Vašem případě ji může zaměstnat třeba ten kamarád. Nebo ji manžel může udělat svojí spolupracující osobou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 10:41
Dobrý den, chtěla jsem se zaptat:
Majitel firmy (fyzická osoba) má pod sebou 10 zaměstnanců a společně s kamáradem mají založono sdružení podnikatelů. Může zaměstnat i svou manželku? Už nevím kde to hledat, nemůžu to v žádném zákonu najít. Mohl by mi někdo poradit jak to je a v jakém zákonu to najdu?
Předem mockrát děkuji
Jana D.