Re: Kursové Sázení jako Živnost
ohledně živnostenského listu se obraťte přímo na místně příslušný živnostenský úřad a placení sociálního pojištění na příslušnou OSSZ, kde Vám určitě také rádi poradí. Jste určitě registrován u nějaké zdravotní pojišťovny a není problém se dopátrat možností ani tam.
NAstane Vám pouze jeden problém, že tuto žádost budete muset opakovat na každé instituci zvlášť a možná ne jenom jednou, aby to pochopili. Přeji Vám hodně úspěchů. -)
Re: Kursové Sázení jako Živnost
Nevěřím, že na tohle dostanete ŽL:-))
Výhry ze sázek se zdaňují podle ZDP - buď jsou osvobozené nebo podléhají 20 % srážkové dani, záleží na tom, kdo je provozuje.
Kurzové sázky budou spíš patřit mezi ty osvobozené.
Platit si zdravotní pojištění není problém, dokonce je to Vaše povinnost, pokud nejste pojištěn z jiného důvodu.
Sociální (důchodové) pojištění si můžete dobrovolně platit max. 10 let. (Je to v § 6 odst. 2 z. o důchodovém pojištění č. 155/95 Sb.)
Po této době, když tak jedině si zřídit formálně nějaký ŽL, a platit si jako OSVČ.
Musíte si dojít na svoji OSSZ a tam podat příslušnou přihlášku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2007 14:25
Dobrý den, potřeboval bych poradit s vyřízením živnosti. Pravidelně sázím na sportovní výsledky (kursove sázeni) a chtěl bych se i tímto způsobem sám živit. Jde si na tohle vyřídit Živnostenský list nebo to popřípadě nějak udělat, abych si sám platil zdravotní a sociální pojištění?
Nebo mi prosím poraďte na koho bych se měl obrátit a pomohl by mi tuto situaci nějakým způsobem vyřešit - už opravdu nevím kdo by mi mohl pomoci.