Re: Potvrzení o zdanit. příjmech ze závi
Dobrý den, řeším stejný problém, dneska jsem se ptala na FÚ a bylo mi řečeno, že to má být formulář č.14, ne 13. PRÝ není evidentní, které slevy na dani byly poskytnuty. Zdá se mi to jako blbost, takže jim vezmu i takové formuláře, na kterých budou potřebné údaje. Sama jsem jich vloni (těm, kteří skončili) aspoň 15 vystavila, přece nebudu posílat znovu stejné údaje na novém formuláři :-(
zřejmě budete muset, pokud jim ty formuláře nuznají
Myslím, že nový tiskopis je nutný nikoliv kvůli slevám, ale proto, že od loňského roku se nově vyplňují řádky 2, 4 (!!!!!!), 6, 7, 10, 11. Může to mít vliv na povinnost podat daň. přiznání, pokud jsou v řádku 4 uvedeny vyplacené nebo obdržené příjmy,ale zúčtované v minulých obdobích (nedoplatky z RZ "neumíme vybrat").
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2007 12:46
Musí být Potvrzení o zdanit. příjmech za rok '06 ze závislé
činnosti vystaveno na for.č.14? Jedná se mi o to, že zaměstnanci mi nosí potvrzení od bývalých zaměstnavatelů za 2006 i na jiných formulářích než je formulář č.14, mohu takové potvrzení uznat?
Děkuji.
Andrea Honzíková