Daň z příjmu OSVČ

• (neregistrovaný)

20. 2. 2007 8:03

V roce 2006 jsem se stala OSVČ( duben-listopad), leden-březen jsem byla v zam. poměru a v prosinci jsem byla na úřadu práce.
    Bylo mi řečeno že mohu v prvním roce podnikání uplatnit možnost osvobození od daně? jak mám postupovat (daň. přiznání)abych to mohla uplatnit. ŽL mám jen jeden, před rokem 2006 jsem jen pracovala v zaměst. poměrech.Nenašla jsem v daň. přiznání nic kde bych to že chci uplatnit tuto možnost prominutí našla. A jak je to v případě že jsem nepodnikala celý rok, mám ze zaměstnání srážky ze mzdy(daň atd.)
    Děkuji
    Iva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2007 8:39

d. (neregistrovaný)

Re: Daň z příjmu OSVČ
      nejde o žádné prominutí...........spočítáte si daň ze základu daně z §6(zaměstnání) + ZD §7(podnikání)...............na vás jako začínající podnikatelku se nevztahuje ustanovení o minimálním základu daně...........nemusíte tedy navyšovat ZD na částku 112.950

• 20. 2. 2007 9:26

Iva (neregistrovaný)

pokud tomu rozumím tak když mi vyjde základ menší nez je minimum, vypočítám daň ze skutečného příjmu.
      Př. budu mít příjem 120000,-- a uplatňuji paušál výdaje, tedy základ 60 000,-- a z toho odvedu daň a pokud jsem byla v zam. poměru odečtu zálohu odvedenou zaměstnavatelem?
      Děkuji I.

• 20. 2. 2007 10:04

d. (neregistrovaný)

ANO

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).