SZM a plný invalidní důchod

• (neregistrovaný)

20. 2. 2007 11:05

1) Je třeba něco dokládat, když chci udělat SZM? Manžel má potvrzení zdan.příjmů (to přiložím k jeho DAP) od zaměstnavatele a já? musím něco dokládat, když ID není zdanitelný příjem?
    2) Mohu jako podklad pro výpočty použít daňovou kalkulačku na:http://www.schekonom.cz/kalkulacka/manzele.php, stejně jako loni?
    Děkuji mnohokrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 2. 2007 11:18

Patricie (neregistrovaný)

Re: SZM a plný invalidní důchod
      odpověď na otázku 1) pokud jste pobírala inv.důchod, je potřeba vyžádat si na OSSZ potvrzení, že jste jej pobírala celý rok a to přiložit k DAP. Máte to zároveň jako potvrzení pro slevu na dani pro invaliditu.

• 20. 2. 2007 11:25

Kája (neregistrovaný)

plný ID mám od 11/06 a předtím jsem pobírala částečný. Mění se tím něco? Stačí se s OSSZ domluvit telefonicky nebo musím osobně s občankou. Děkuji

• 20. 2. 2007 11:34

Kája (neregistrovaný)

Ještě mě napadá (no, pořádně jsem se podívala do starých papírů), že loni stačilo doložit důchod ofocenými poštovními poukázkami, které chodí spolu s důchodem, to bude asi stačit, ne? A jak to prosím bude s tou slevou na dani, když jsem byla 10měsíců ČID a 2 měsíce ID? Děkuji za trpělivost

• 20. 2. 2007 12:55

Jana (neregistrovaný)

Když jsem dělala SZM, tak jsem dokládala rozhodnutí od OSSZ o přiznání ČID příp. ID a stačilo to. Slevu na dani bych uplatnila na dvakrát - zadává se počtem měsíců, takže 10 do řádku sleva ČID (66) a 2 do řádku sleva ID(67).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).