Re: Počáteční stav skladu-POMOC
Vycházejte z toho, že stav skladu zjištěný a podepsaný inventurní komisí je svatý, i kdyby to nebylo pravda. (To äni nesmí inventurní komise připustit). Takže stav 01.01.2006 = stav k 31.12.2005.
Nejprve zjistěte, zda u obou rozvah jsou stejné součty stran MD a DAL. Pak odškrtejte položku po položce rozvahy k 1.1.2006 s rozvahou k 31.12.2005. Někde tam musí být chyba. Se závěrkou r. 2005 nedoporučujíi hýbat.
Porovnávejte velmi pečlivě, ten rozdíl ukazuje na to, že by tam mohla být i devítková chyba (přehozené číslice).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2007 22:40
Moc prosím, nevím co mám dělat , zjistil jsem, že mi nesedí konečný stav skladu r.2005 s počátečním stavem r.2006,stala se nějaká chyba a já nevím jak z toho ven, jak se to dá napravit. V r. 2005 mi vyšla ztráta asi 189.tis. s dosazením správných částek, vyjde nižší o 18tis.Nevím jak dál, poradťe někdo zkušený.Jde o podvojné účetnictví.
Děkuji