Re: Vyúčtování srážkové daně
U srážkové daně se hodnotí den výplaty odměny.
Re: Vyúčtování takto nesouhlasí s 342
Vím, že se to takhle má dělat, ale v tom případě mi pak nesouhlasí zůstatky účtu 342 s tímto vyúčtováním a stavem osobního účtu na Fú, což v současnosti D.poradce požaduje, jinak bych musela udělat úpravu. Takže jsem dala prosincové do prosince, byť byly vyplacené v lednu.
Jak řešíte zůstatky u vás?
Zuzíku moc děkuji za odpověď, fakt mi to udělalo radost. Taky mě napadlo udělat k inventarizaci účtu jakýsi zápis o tom, že prosincové v nákladech 2006, ve formuláři přiznané v 2007, sečíst, a tím zdůvodnit ten rozdíl, ale nějak se mi tenhle způsob příčil,když je to náklad 2006 mít to jinde. tak mám teď aspoň klid, že to někdo dělá taky takhle.
No a já k inventuře účtů musím dokládat kopii apř. u daňových účtů daň.přiznání k DPH (12.měsíc), ty nešťastné vyúčtování atd.
A stačilo tak málo. Do §38 d/1 vsunout do věty písmeno "b":
***... avšak u příjmů uvedených v §22 odst 1 "b",c....nejpozději v den, kdy se o závazku účtuje souladu..... ***
Hezký den !
Já jsem zjstila,že my jsme to taky delali spatně, to co bylo za prosinec vyplacené v lednu máme v prosinci, ale i to co bylo za leden,vyplacené v únoru máme v lednu. Myslíte že výkaz pro rok 2006 mám udělat tak jak se má (tj. za leden vyplacené v únoru dám do února,ale prosinec dám do prosince)nebo pokračovat v zajetém i když špatném systému. A mám nějak zpětně opravovat vyúčtování za předcházející roky?
Na tom něco je. My máme dohodáře třeba 6 měsíců po sobě a statečně jim zúčtováváme mzdu-odměnu spolu s ostatními mzdami a taky všechny odvody jdou nejpozději 20. každý měsíc pryč. Takže tomu penále za pozdní platbu se teda vyhnem, i když to děláme v podstatě blbě.
Ježíši, proč je to všechno tak složité, jsem z toho voľaaká zmetěná. Na to tak akorát máme čas, ještě sólo vyplácet dohodáře.
Ale od Dany je to dobrý postřeh. Tak všichni bacha na to ! Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2007 14:40
Jak vyplnuji ty formuláře,tak jsem se do toho nějak zamotala.
Když je kolonka pro měsíc leden,tak se tím myslí mzdy za leden daněné srážkovou a daň odvedena do 28.2.2006: