Jediné co má opravdu nějaký právní význam v případě, že by nastali problémy je založení s.r.o. společnosti, není to až tak náročné..
Mimo to pokud budeš tvůj nový projekt brát, že možná vyjde, potom nevyjde :)
Moje rada založte s.r.o. a řekněte si, že to prostě musí fungovat a udělejte pro to maximum..
Tom
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 12. 2010 20:42
Dobrý den,
s kolegou jsem založil internetový obchod. Všechno je však děláno na kolegovo jméno a ičo, za tímto účelem si zřídil živnost. Já jsem momentálně něco jako tichý společník podílím se na nákladech a zároveň i na řízení, avšak nikde neni uvedeno mé jméno. Nechci být jeho zaměstanacem, ale rovnoceným spolumajitelm internetového obchodu. Tuto celou situaci bych chtěl nějakým způsobem i právně ošetřit. Přišlo nám nelogické, aby jsme měli oba živnostenské listy. Existuje nějaká smlouva, kterou by jsme mezi sebou mohli uzavřit? Pro začátek by jsme náš internetový obchod chtěli nechat v rovině živnosti a prozatím nezakládat společnost.
Předem děkuji za odpověď
S pozdravem
VP