Příloha k rozvaze - SVJ

• (neregistrovaný)

22. 2. 2007 12:42

Dobrý den, poradí mi prosím někdo, kde bych sehnala vzor přílohy k rozvaze za Společenství vlastníků jednotek? A co tam vlastně máme uvádět, když jediný příjem jsou úroky z BÚ, keré nerozúčtováváme mezi vlastníky, ale převádíme na Fond oprav. Děkuji za každou informaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2007 13:15

Irena (neregistrovaný)

Re: Příloha k rozvaze - SVJ
      My za naše společenství přiznání nepodáváme, tudíž ani přílohu nevyhotovujeme.

• 22. 2. 2007 14:18

jaz (neregistrovaný)

Re: Příloha k rozvaze - SVJ
      Podle § 18odstavec 4 písmeno c) zákona o dani z příjmů nejsou u vás úroky předmětem daně z příjmů, podle § 38m odstavec 8 pokud nemáte příjmy, které jsou předmětem daně nemusíte podat daňové přiznání

• 22. 2. 2007 14:40

Petra (neregistrovaný)

Re: Jenže my MUSÍME podat přiznání
      Jenže vzhledem k tomu, že budeme žádat příští rok o úvěr, bude banka chtít bezdlužnost,a to nám zase FÚ nevydá, pokud nepodáme přiznání. Navíc vlastníci na podání přiznání trvají, ať prý je všechno OK.
      Navíc jsem se dočetla, že sice úroky z BÚ nepodléhají dani, ale pokud je nerozúčtováváme vlastníkům (kteří by tak museli zdanit stejně jako musí zdanit příjem z pronájmu), musíme uvést v přiznání, ale je to osvobozené, pokud v následujícím roce použijeme.
      Takže znovu prosím, má-li někdo vzor, jak má vypadat příloha k rozvaze u SVJ, moc prosím. Normální příloha mi připadá nepoužitelná, a netuším, co u SVJ musíme do přílohy psát.
      Děkuji

• 22. 2. 2007 15:12

jaz (neregistrovaný)

Re: Jenže my MUSÍME podat přiznání
      Našemu FU stačí, když se tam napíše za jakým účelem bylo společenství zřízeno a že nebylo zřízeno za účelem podnikání, z čeho se skládají příjmy, které jsou předmětem daně a kdo odpovídá za správu a účetnictví. Třeba vám to nějak pomůže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).