Re: Autodopravce FO (DE) přijme zaměstna
Musíte se zaregistrovat na FÚ k dani ze závislé činnosti. Na OSSZ se musíte zaregistrovat jako malá organizace a přihlásit tam zaměstnance a současně ho přihlásit na příslušné zdravotní pojišťovně. Na všechno jsou formuláře, které najdete i na internetu. Na OSSZ budete potřebovat pracovní smlouvu se zaměstnancem a také jeho zápočtový list od bývalého zaměstnavatele.
Re: Autodopravce FO (DE) přijme zaměstna
Pravda. Na to jsem zapomněla. Musíte se u Kooperativy přihlásit k zákonnému pojištění zaměstnanců. Na webových stránkách Kooperativy o tom najdete všechno vč. přihlášky k tomuto pojištění a postupu při výpočtu výše pojistného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2007 12:49
Dobrý den,
moc Vás prosím o pomoc, dnes mě oznámil jeden můj známý, autodopravce (FO), kterému vedu DE, že od 1.3.2007 přijímá 1 zaměstnance.
Mám zjistil co je třeba udělat a zároveň to zařídit ( mám od něj plnou moc- zastupování ),jaká smlouva, kde všude přihlásit , soc. a zdr. pojištění--- no prostě všechno.
Takovou zkušenost jsem zatím neměla, ani ve vedení DE , proto Vás ještě jednou prosím POMOZTE
Děkuji