Potvrzení o zdanitelných příjmech

• (neregistrovaný)

22. 2. 2007 14:19

Vyplňuji tiskopis "Potvrzení o zd. příjmech" pro zaměstnance a nejsem si jistá co vyplním do kolonky Skutečně sražená záloha na daň - je to daň odvedená na FÚ tedy po slevě a po zvýhodnění?
    Co do této kolonky vyplním když zaměstnanci vycházely neustále daňové bonusy - to tam bude částka s mínusem?
    A co vyplním do kolonky 12 - daňové zvýhodnění?
    Prosím jsem zoufalá účetní malé organizace.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2007 14:49

renata (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
      Skutečné sražená daň je daň po slevách ale bez vyplacených daňových bonusů. Menší hodnota než 0 na tomto řádku být nemůže.
      A na řádku 12 nejsou zvýhodnění ale vyplacené daňové bonusy.

• 22. 2. 2007 15:00

Marta (neregistrovaný)

Teď jsem hledala ve starých příspěvcích na toto téma a tam jsem se dočetla, že skutečně sražená záloha na daň tedy ř. 9 a 10 je sražená daň beze slev a daňových zvýhodnění. Tak teď jsem zase tam kde jsem byla. Poradí ještě někdo?

• 22. 2. 2007 16:06

Anna (neregistrovaný)

Marto, klid, Renata vám radí dobře. V jak starých příspěvcích jste to našla? V průběhu loňského roku myslím do tiskopisů přidali nějaké řádky :-)). A když na to pohlédnete selským rozumem, přidete na to, že tenhle doklad slouží k tomu, aby se při zúčtování daně porovnalo to, co už poplatník zaplatil, s tím, co zaplatit v úhrnu za rok má. Takže tam logicky musí být částka, kterou jste mu skutečně srazili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).