Re: leasing o FO - SP a ZP základ pro vý
Na jednom školení nám říkali, že není problém když bude leasing, odpisy .. v celkové částce výdajů na ř. 102. Podle mě by se to započítavat mělo, protože podnikatel to musel zaplatit a daňovým výdajem se to stane. Když jsem leasing vykazovala jako částku snižující základ daně, pak jsem ho připočetla jako výdaj do přehledu, nikdy nebyl ze strany SP ZP problém, že nesouhlasí částka výdajů na ř. 102 v daňovém přiznání
Díky moc za odpověď. Jste zlato. nějak mi to nedalo spát. Nechápu, proč by se to nemělo započítávat do příjmů a výdajů. Ale program tady na této webové stránce to prostě do sociálky a zdravotky nepřenáší. Takže toto mě znervoznilo. Ale jak píšete, podnikatel to zaplatil,tak má nárok to dát i do výdajů. Ale jen poměrnou část samozřejmě.
Nad tím, že se to tam nepřenáší jsem raději vůbec nepřemýšlela, ale rovnou to tam připočetla. A myslím, že se to dá případně na sociálce a zdravotce dobře vysvětlit a oni to nemohou napadnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2007 0:27
Dobrý den,
zpracovávám daňové přiznání, kde mám poměrnou část leasingu jako částku snižující základ daně. jenže v přiznání se mi to nezapočítává do výdajů pro sociální a zdravotní pojištění. Je to správně ? Proč by se to tam nemělo počítat ? děkuji za odpovědi