Re: Mzdové listy -DoPP
Mzdové listy pro tyto zaměstnance nevedete, pouze evidenci docházky. Tohle mi sdělili při kontrole na PSSZ.
Re: Mzdové listy -DoPP
>>>>>>Musím mít i pro zaměstnance,kteří mají dohodu o
>>>>>>provedení práce daněnou daní srážkovou mzdové listy?
>>>>>
>>>>>Mzdové listy musí být na všechny zaměstnance , druh
>>>>>smlouvy nerozhoduje.
>>>>>hanka
>>>>
>>>>a když má zaměstnanec dohodu o provedení práce
>>>>daněnou
>>>>daní srážkovou,tak má příjmy podle §6 zákona z daních
>>>>z příjmu, daněné daní srážkovou? Nebo v tomto případě
>>>>nejde o příjmy §6 zákona o daních z příjmu
>>>
>>>Mzdové listy pro tyto zaměstnance nevedete, pouze
>>>evidenci docházky. Tohle mi sdělili při kontrole na
>>>PSSZ.
>>
>>
>>OSSZ Benešov chce mzdové listy i na dohody - kontrola
>>1/2007
Dělám i DPP v programu na mzdy, zároveň s výplatami - dohod je moc.Tím pádem mám ML a mnohej jednodušší veškerá hlášení atd...
>
>Pokud je to daněno srážkovou daní, tak je to nesmysl,
>vždyť za ně žádné soc.pojištění neodvádíte a tudíž je
>většinou ani nemáte zařazeny v programu pro mzdy a
>účtujete přímo do účetního programu. Mně dali v Praze
>přímo formulář na evidenci docházky.
Re: Mzdové listy -DoPP - všem.
-----
Vážené dámy, je naprosto nezajímavé zda jedna OSSZ chce nebo nechce mzdové listy, kdy a jak. Mzdové listy, jejich vedení a forma je uložena zákonem o daních z příjmů, který jednoznačně říká:
"(1) Plátci daně jsou povinni vést pro poplatníky, z jejichž mezd sráží zálohy, mzdové listy, rekapitulaci o sražených zálohách a dani srážené podle zvláštní sazby daně za každý kalendářní měsíc i za celé zdaňovací období."
Takže všem ať srážka nebo záloha.
Re: vyúčtování_jednatel
paní Jiřino, a započítávají se do počtu osob i jednatelé? příklad, s.r.o. má 3 zaměstnance, z toho jedna je jednatelkou společnosti, je zaměstnaná jako ředitelka, v prosinci je vyplacena odměna jednatele, tudíž ji přihlásím, odhlásím na ZP, vyplatím odměnu, srazím zál.daň a co teď uvedu na přílohu Počet zaměstnanců - 3 nebo 4 ?děkuji
Re: vyúčtování_jednatel
Píšete, že je zaměstnaná jako ředitelka. Má tedy mzdu a uvádíte ji tam tak jak tak ne? Pokud je jí vyplacena navíc odměna jednatele, musíte tu odměnu zdanit společně se mzdou. Každopádně je to pořád jeden člověk. Kdyby neměla pracovní poměr se mzdou a jen pobírala odměnu jednatele, také bych ji tam započítala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2007 10:59
Musím mít i pro zaměstnance,kteří mají dohodu o provedení práce daněnou daní srážkovou mzdové listy?