Re: podíly ze zisku společníka fyz.osoba
společnku, můžete mít se mnou trpělivost? jáneznám podtext otázky a nemám možnost se ho znovu zeptat. Nerozumím tomu, že právnická daní za fyzickou ? když je jen FO a vyplácí podíl na zisku, kde se vezme ta právnická ? jsem natvrdlá, já vím, ale ještě nikdy jsem to neslyšela, myslíte, že mi ještě odpovíte ? byla bych vám vděčna, moc děkuji
Takže myslíte fyzickou osobu, co už svůj zisk zdanila coby fyzická osoba - podnikatel a chce si ho vybrat?? Pak si ho prostě vybere. 15 % sazba se vztahuje na podíly na zisku s.r.o., družstva, tichého společníka. Tím, že jste podali přiznání k DPFO, tak jste zdanili. Hotovo. Konec.
podílům ze zisku s.r.o., byt. družstva, rozumím, ale ta otázka zněla jak se daní podíly ze zisku s.r.o. u fyzické osoby a tomunerozumím?? On (tazatel) ví i společník (který mi odpovídal) o čem je řeč, ale já nechápu, jak může směšovat s.r.o. s FO ??buď je s.r.o. nebo FO .jak to tedy je :-(
Jak psal ten, kdo odpovídal. Když vyplatíte podíl, zdaníte ho 15 % daně, kterou uhradíte jako s.r.o. To znamená, že FO dostane z podílu na s.r.o. který byl vypočten 85 %, zbylých 15 % odvedete na účet FÚ, za to jste zodpovědní Vy, tudíž na svoje DIČ.
máte ze mě srandu, co :) ale já se vám nedivím, s takovým ťulpasem trávit drahý čas. Pokusím se naposledy, otázka zněla: jak e daní podíly na zisku u společníka (nemyslím u právnické osoby ale u f.o.) tolik mi sdělil známý a já se s ním uvidím až v úterý a do té doby jsem si myslela, že mu odpovím, ale je to na mě nějak moc :( pořád nevím co myslí spojením společník-FO, proto se ptám vás, chyřejších, kteří tomu rozumíte.Našlajsem si výklad ing. Pilařové -pokud je dividenda vyplacena FO-akcionářům,je zdaněna srážkovou daní, podmínky osvobození nejsou splněny - akcionáří jako FO nesplňují definici zákona té a.s. Nevím, zda toto měl na mysli ten můj známý, zda by mohlo být u FO osvobozeno od daně, možná už pletu housky s hřebíkama, raději se už do ničeho pouštět nebudu, jenposkytnu ten link, kde jsem cosi našla http://www.aspi.cz/ucetnisvet/odborna-sekce/clanky/detail-clanku/&link_back=580&archiv=1&back-offset=175&clanek=4261 jjinak děkuji všem za laskavou trpělivost,jsem jen mzdová, která se snažila pochopit něco víc :-( díky opravdu všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2007 17:28
jak se prosím daní podíly ze zisku - 15% srážková daň, ale známý se mě ptá, že nemyslí u právnické osoby, ale u fyzické osoby - je mezi tím nějaký rozdíl a vůbec může mít FO společníka ?? děkuji moc