Nemocenská

• (neregistrovaný)

23. 2. 2007 17:52

Může mi někdo poradit? Naš zaměstnanec od 8.1.07 nastoupil na neschopenku a zaměstnán je od 1.1.07. Jak se tomuto zamestnanci vypočítá nemocenská, když před nástupem do naší firmy byl OSVČ a nase firma s.r.o, má jen 13 zaměstnanců? Zaměstnanec mi tvrdí, že jsme měli na OSSZ odevzdat přepokládaný příjem, je to pravda??
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2007 18:53

Helena (neregistrovaný)

Re: nemocenská
      Já bych dala na sociálku jeho neschopenku a oni at si jeho příjem zjistí,jako OSVČ si třeba nemocenskou ani neplatil a teď by ji chtěl čerpat,nebo počkejte na pondělí a zavolejte si tam,určitě vám rádi poradí

• 23. 2. 2007 20:34

Jiřka (neregistrovaný)

Nemocenská mu bude vypočítána na základě jeho výdělku v lednu, ne na základě předpokládaného výdělku. Vezme se jeho hrubá mzda a podělí se lednovými kal. dny, od kterých se nejprve odečtou lednové dny nemoci (kalendářní). A dalším postupem se vypočítá denní dávka.

• 24. 2. 2007 18:07

anko (neregistrovaný)

Jste povinna zaslat za měsíc leden Přehled o přijmech zaměstnanců, to jistě každý měsíc zasíláte, a dále by jste měla zaslat mzdu od o1.1.2007 do 7.1.2007. pokud tak neučiníte, OSSZ vás vyzve, z těchto dnů mu budou počítat nemocenské. Je to mzda před nástupen na PN.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).