Re: Srážková daň - jak zahrnout do přizn
Tak je to na nic, protože srážková je 15 a zálohová 12.
Nehledě k tomu, že účetní musí převést daň srážkovou do zálohové po dohodě s FÚ a vůbec: rozumíte tomu, co je to roční zúčtování? To se zaměstnanci přepočítá daň a přeplatek se mu vrátí(obvykle vzniká přeplatek) a roční zúčtování se provede jen těm, kteří nemají povinnost podat daňové přiznání. Vy hned v první příspěvku píšete, že podnikáte, tak co to je za kombinaci??
Co je roční zúčtování chápu, i to, že si ho nemůžu udělat.. Jen mi přijde nelogické, že zaměstnanec má možnost právě dodatečným podpisem dosáhnout "přepočítání" a započtění i srážkové daně a v ostatních případech ne. Jde jen o to, si skutečně zaplacenou daň započítat jako zaplacené zálohy..
Moc děkuji za všechny odpovědi, chtěla jsem mít jistotu, že prostě tuto možnost opravdu nemám..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2007 20:36
Prosím moc o radu. Na dohodu o činnosti jsem pobírala mzdu do 5tis měsíčně - sraženo SP,ZP a 15% srážková daň. Lze to nějakým způsobem "zvrátit" a započítat do daňového přiznání - lze vystavit potvrzení s uvedenými příjmy a sraženou daní? Budu si podávat přiznání sama, zároveň podnikám a pokud bych si mohla započítat i tuto srážkovou daň a uplatnit slevu - tak je rozdíl cca 5tis. Mockrát děkuji za jakoukoli radu, jsem na MD a je to pro mě velice významná částka..