Re: Minimální základ daně
takže ještě jednou upřesnění, nejdřív přerušil a před založením nového živnostenského listu ukončil, takže tento rok ukončení a nové založení
Re: Minimální základ daně
takže už se blížíme k té nejpodstatnější informaci. mluvíte o tom, že před založením nového žl ukončil. důležité je, že nejde jen o zrušení původního žl, ale opravdu o ukončení podnikání - včetně žádosti o souhlas na fú, ohlášení ukončení na sp a zp, žú. takže pokud proběhlo takhle ukončení podnikání (nikoliv zrušení původního žl a nahrazení jiným), má asi i jiné ič proti původnímu, pak šlo o začátek podnikání a nevztahuje se na něj mzd. ale nějak se mi nezdá, že by podstoupil celkem zdlouhavou proceduru ukončení činnosti a potom znovu zahajoval během jednoho roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2007 12:23
Klient přerušil podnikání, či spíše ukončil .. poté byl asi rok a půl na pracovním úřade. od června 2006 si vyřídil nový živnostenský list na grafické a kresličské práce.. dělá webové stránky, vztahuje se na něj minimální základ daně jako na začínajícího podnikatele, či se to bere jen jako přerušení podnikání, a na ty se podle mě minimální základ daně nevztahuje. Velmi děkuji, případně dotaz upřesním. Snad jsem to formulovala trochu srozumitelně.