Daň z příjmu - doplňující informace

• (neregistrovaný)

25. 2. 2007 13:06

Dobrý den,

rád bych se touto cestou zeptal na dvě věci, které se týkají formuláře na daň z příjmů za rok 2006.

1) Řádek 38 - do této kolonky se mají zapsat veškeré úroky, které mi byly měsíčně připisovány na podnikatelském účtu, nebo jsou tyto úroky již zdaněny a do tohoto řádku se nezapisují?

2) V příloze č.1 se uvádí výpis záloh na ZP a SP. Ze zdravotní pojišťovny mi přišel přehled, kde je zahrnuta i částka z 4.1.2007. Mám tedy do daňového přiznání zahrnout i tuto platbu z ledna letošního roku, nebo se počítají jen zálohy a platby provedené v roce 2006?

Předem děkuji za informace.

Marek

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2007 13:28

Zdena (neregistrovaný)

Re: Daň z příjmu - doplňující informace
      >Dobrý den,
      >
      > rád bych se touto cestou zeptal na dvě věci, které
      >se týkají formuláře na daň z příjmů za rok 2006.
      >
      >1) Řádek 38 - do této kolonky se mají zapsat veškeré
      >úroky, které mi byly měsíčně připisovány na
      >podnikatelském účtu, nebo jsou tyto úroky již zdaněny a do tohoto
      >řádku se nezapisují?

Na podnikatelském účtu Vám banka připisuje úroky nezdaněné. Úhrn úroků, přijatých v roce 2006 zapište na ř. 38.

>
      >2) V příloze č.1 se uvádí výpis záloh na ZP a SP. Ze
      >zdravotní pojišťovny mi přišel přehled, kde je zahrnuta
      >i částka z 4.1.2007. Mám tedy do daňového přiznání
      >zahrnout i tuto platbu z ledna letošního roku, nebo se
      >počítají jen zálohy a platby provedené v roce 2006?

Do přílohy č. 1 zapište jen platby, které jste uskutečnil v roce 2006 bez ohledu na to, jakého období se týkaly.
      Do přehledu pro zdravotní pojišťovnu ale zapište do úhrnu zaplaceného pojistného i platbu ze 4. ledna.

>
      >Předem děkuji za informace.
      >
      >Marek

• 25. 2. 2007 13:38

Eva M. (neregistrovaný)

Paní Zdena má pravdu. Vyúčtování pro ZP a SP se maličko rozchází s daňovým přiznáním ohledně těch záloh, pokud platíte zálohy do 8.dne měsíce následujícího na měsíc předcházející.
      Takže např. 6/1/06 jste platil poslední zálohy na 2005 na prosinec, přičemž tyto zálohy byly pro SP a ZP zúčtovatelné v přehledech za rok 2005, ale z hlediska daně z příjmů jsou výdajem k datu zaplacení, tj. výdajem roku 2006. Podobně zálohy SP a ZP placené 8/1/07 za prosinec jsou zúčtovatelné na přehledech ZP,SP za rok 2006, ale z hlediska daně z příjmů jsou výdajem až roku 2007.

• 25. 2. 2007 21:52

anonym (neregistrovaný)

Je to k nevíře, ale na podnikatelském účtu mi banka na termínovém vkladu úroky daní srážkovu daní( upozorňovala jsem, že to asi není správně, ale prý ano)A teď to "vyzobat", co bylo zdaněno a co ne :))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).