Dobrý den, děkuji,ale přesto nevím,komu bych platila DPH v UK, když je dětské zboží od VAT osvobozeno. Nakoupím si sama, mám doklady o koupi- VAT je 0%. Plátcem jsem se stala, protože jsem měla ten obrat nad 1milion,nyní mít obrat nebudu a budu si hlídat zboží do limitu 326tisíc- navíc mám zásoby, nepotřebuji tolik nakupovat. Stále musím platit DPH? Společnost s.r.o. mi vzniká na jinou podnik.činnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 12. 2010 21:15
Jsem plátce DPH, měla jsem obrat nad 1milion z více činností. Nyní zakládám s.r.o., ale IČ mít budu jako podnikající fyzická osoba dál, ovšem obrat už mít tak vysoký nebudu. Jak přestat být plátcem DPH? Jak to dlouho trvá,když nahlásím na FÚ, že už nemám za posledních 12měsíců obrat nad 1milion?
Stala jsem se vloni plátce, vozím dětské zboží z UK,kde se daň neplatí, ale tady ke zboží přidávám 20%dph a konkurence mě doslova zabíjí,neb zboží s DPH je neprodejné a navíc si žádné dph nemohu ze zboží odečíst, protože se v UK dan neplatí.
Rozumím tomu účetně dobře, že nejenom platím dph 20%, ale ještě dan z příjmů 15%?
Když dovezu zboží do 326tisíc za rok, tak být plátcem DPH opravdu být nemusím?
Nyní po roční uzávěrce zjištuji, že odvádím jen daně, platím nájem a prodavačky a sama nemám pomalu žádný výdělek. Když bych přemrštila ceny, tak nic zase neprodám, neb je obrovská konkurence. Díky za případné odpovědi. M.