Omylem zaplacená faktura (podruhé)

• (neregistrovaný)

25. 2. 2007 17:45

Vedu daňovou evidenci.
    Pokud mi odběratel omylem podruhé zaplatí fakturu - mám ji dát do daňových příjmů nebo do nedaňových příjmů?
    Vypořádání s odběratelem - buď vrátím omylem přijatou částku nebo se dohodneme, že mi odběratel zaplatí méně u další faktury. Má na daňovou uznatelnost či neuznatelnost vliv způsob výše popsaného vypořádání? Tzn. že když částku budu vracet dal bych obě částky jako nedaňové. Pokud se o ní sníží další faktura, pak jako daňové?

Pokud já omylem zaplatím podruhé fakturu (nebo větší částku), mohu to dát do daňových výdajů nebo do nedaňových výdajů?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2007 21:02

Jitka_D (neregistrovaný)

Re: omylem zaplacená faktura (podruhé)
      Pokud zaplatí odběratel fakturu podruhé: 1/ a vy mu tu částku vrátíte, pa je to nedaňový příjem, 2/ pokud zaplatí méně na další fakturu je to pak vlastně částečná úhrada té další faktury a "o to méně" je doplatkem, takže pak daňový příjem. Pokud neplatí za 2/ tak jako příjem bych to řešila jen v tom případě, že není pro tohoto odběratele další faktura a on vy jste tu částku nevrátil do doby podání daňového přiznání za toto období.
      Omylem zaplacený výdaj bych do daňových výdajů nedávala. ani omylem:)

• 25. 2. 2007 21:52

Jirka (neregistrovaný)

Přijde mi divný dávat do daňových příjmů platbu za fakturu, která neexistuje (odběratel se spletl u variabilního symbolu). Navíc jsme se to neměli šanci dozvědět. Výpis nám chodí jednou měsíčně, až v lednu jsme se tak dozvěděli, že nám na účet omylem přišla platba. Proč bych měl platit vyšší daně kvůli chybě odběratele???

• 26. 2. 2007 0:48

Jitka_D (neregistrovaný)

No a vrátil jste mu tu platbu zpět? Jestli ano, tak proč byste to do příjmů dával. Asi jsem to napsala moc složitě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).