Re: Odpočet na dět
Zdravím,mohu se přidat? Známý si po celý rok neuplatňoval děti,teď přišel že chtějí SZM (manželka na rodičovském příspěvku), Když jsem to hodila do kalkulačky tady na stránkách,tak mi vyšlo nejen že mu vrátí celou sraženou daň ,ale ještě se mu vyplatí bonusy na které měl nárok.Je to možné? To mu přece vyplatí stát ze svého ,ne?!? Díky,Jana.
Pokud měl příjem za trok větší než šestnásobek minimální mzdy má nárok na bonusy a ty vlastně vyplácí stát.
Možná by to šlo ještě za rok 2004 pokud měl děti a neuplatňoval je, ale to ještě nebylo SZM, to by podával daňové přiznání sám. Myslím si, že může podat až tři roky zpět. Tiskopisy na daňové přiznání byly každý rok trochu jiné, tak se informujte na FÚ. Ať to vyjde.
>>Zpracovávám spol. zdanění manželů pro kamaráda a
>>zjistila jsem, že si neodpočítává u zaměstnavatele
>>děti,
>>jde to teď napsat do přiznání, že odpočítá 2 děti. A
>>jestli to nedělal už loni, šlo by podat dodatečně DP
>>za
>>rok 2005.
>Ano, napište je do přiznání a doložte četným
>prohlášením manželky že ona si je neuplatňovala. Asi bude
>potřebovat i rodné listy dětí na doložení. Za rok 2005 si
>může podat opravné přiznání. Jestli mu prováděl roční zúčtování za rok 2005 zaměstnavatel, nechá si od něho vystavit potvrzení s uvedením přeplatku na dani a podá daňové přiznání za rok 2005.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2007 10:29
Zpracovávám spol. zdanění manželů pro kamaráda a zjistila jsem, že si neodpočítává u zaměstnavatele děti, jde to teď napsat do přiznání, že odpočítá 2 děti. A jestli to nedělal už loni, šlo by podat dodatečně DP za rok 2005.