Děkuji za odpověď :)
Z 80% jde o platbu předem na účet, zbytek dobírka nebo osobní odběr. Myslíte, že bych na vše mohla vystavovat stejný druh dokladu a vždy na něj uvést o jakou platbu šlo (hotovost, bankovní převod)? Jestli ano, můžu doklady číslovat jednou číselnou řadou, nebo musí mít každý druh platby své číslování? ::)
Mockrát děkuji za odpověď ;) Petra
Vzhledem k tomu, že nejste plátce DPH tak se nehraje na data (na rozdíl od plátců DPH, kdy dobírka má datum až převzetím a není možné tedy dopředu určit kdy se přebírá).
Osobně bych do balíčků tedy rval jakousi fakturu, kde bude cena celkem a pod tím uhrazeno zálohou či uhrazeno dobírkou, k úhradě 0 Kč. A ještě někde pro jistotu nápis "Uhrazeno". Ovšem je to faktura, tak na ni musí být náležitosti dle § 13a obchodního zákoníku ... tj. vaše
1. jméno a příjmení
2. místo podnikání
3. IČ
4. věta "Podnikatel(ka) je zapsán(a) v živnostenském rejstříku."
Pokud se jedná o osobní odběr asi nejlepší by byla nějaká forma příjmového pokladního dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 12. 2010 16:33
Dobrý den,
provozuji prvním rokem eshop, nejsem plátce DPH. Zákazníkům jsem vypisovala paragony (účetní mně radila, že je to nejjednoduší). Teď čtu různé diskuze, že je to špatně, že paragon se vystavuje pouze při prodeji za hotové a já měla vystavovat faktury (prodej na dálku).
Prosím můžete mi někdo poradit, zda je paragon uznatelný, nebo mám vše překopat na faktury?
Děkuji Petra