Re: MAJETEK MANŽELŮ, KDYŽ MANŽEL MÁ 2 DĚ
Pozemek můžete koupit přímo do vlastnictví Vašeho, tzn. již do kupní smlouvy můžete uvést, že pozemek bude výhradně Vaším vlastnictvím. Jde to. Nevím přesně jak, to Vám vysvětlí právníci. Vaše firma by byla předmětem dědictví tehdy, kdybyste opustila pozemský svět dříve než manžel, tzn. zdědil by firmu on a Vaše společné dítě a následně, kdyby zemřel on, dědily by po něm všechny děti, které on má. Tedy včetně Vašeho. Možná jsem někde nebyla úplně přesná, ale právníci sem chodí, oni to doplní.
>>>Manžel má 2děti z prvního manželství.Znovu se oženil
>>>a
>>>máme 1 dítě.Chtěli bychom stavět rodinný dům na
>>>pozemku, který manžel získal již před našim
>>>manželstvím.Je
>>>možno tento pozemek převést na mou osobu/darem,
>>>prodejem/ a stavbu domu také financovat pouze z mých
>>>prostředků, tak aby po manželově smrti nebylo nutno
>>>vyplácet
>>>děti z minulého manželství. Mám svou firmu, vztahuje
>>>se
>>>jejich dědictví i na mou firmu. Děkuji Frist
>>
>>
>>Pozemek můžete koupit přímo do vlastnictví Vašeho,
>>tzn. již do kupní smlouvy můžete uvést, že pozemek
>>bude
>>výhradně Vaším vlastnictvím. Jde to. Nevím přesně
>>jak,
>>to Vám vysvětlí právníci. Vaše firma by byla
>>předmětem
>>dědictví tehdy, kdybyste opustila pozemský svět dříve
>>než manžel, tzn. zdědil by firmu on a Vaše společné
>>dítě a následně, kdyby zemřel on, dědily by po něm
>>všechny děti, které on má. Tedy včetně Vašeho. Možná
>>jsem
>>někde nebyla úplně přesná, ale právníci sem chodí,
>>oni
>>to doplní.
>
>A teď jsem zase rychleji myslela, než četla. Je-li
>pozemek manžela (já pochopila, že ho budete kupovat) -
>může Vám ho darovat. Prodat nejspíš ne, máte stejně
*** mám takový dojem,že výše uvedená informace není úplně přesná.Pokud něco získáte za společného života,automaticky se to vztahuje do bezpodílového spoluvlastnictví,ale bohužel i ta vaše firma.Pokud se chcete vyhnout v budoucnosti veškerým nepříjemnostem a ty nebývají malé a lezou nám až oči z důlků,co všechno se počítá do společného jmění, tak si zajděte k notáři a nechte si rozdělit majetek.Naše zákony jsou hodně laxní k této otázce.
>společné jmění.
Takže budu-li já mít společníkem s.r.o. a manžel ne, a stane se něco manželovi, jeho děti dostanou podíl z našeho společného majetku nikoliv z mého podílu na s.r.o. No, tak jsem to myslela .-))) Asi jsem to nevysvětlila správně. Tu větu, kterou jsem tu psala (výhradním vlastníkem je ten a ten z manželů - nám nedávno poradil notář)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2007 17:22
Manžel má 2děti z prvního manželství.Znovu se oženil a máme 1 dítě.Chtěli bychom stavět rodinný dům na pozemku, který manžel získal již před našim manželstvím.Je možno tento pozemek převést na mou osobu/darem, prodejem/ a stavbu domu také financovat pouze z mých prostředků, tak aby po manželově smrti nebylo nutno vyplácet děti z minulého manželství. Mám svou firmu, vztahuje se jejich dědictví i na mou firmu. Děkuji Frist