Re: sleva na dani-nástup v průběhu měsíc
Slevu uplatňuji v takovém případě stejně jako vy a nikdy se nad tím nikdo nepozastavil. Nevím, o co paní účetní jde, když za rok počítá celou slevu 7200,-. Aspoň mu nemusí vracet víc. Když jste slevu dala už za únor, nemůžete vystavit nové potvrzení o příjmu bez ní.
Re: sleva na dani-nástup v průběhu měsíc
Také nechápu, proč paní účetní volá vám, abyste změnila data. Pokud vám zaměstnanec doložil, že byl evidován na úřadu práce a nikde neměl příjem (v současnosti může být evidován a pracovat na nejvýše půlku úvazku do 1/2 minim.mzdy), potom jste postupovala správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2007 23:54
Zaměstnanec nastoupil 20.2.2006 - podepsal daň. prohlášení. Před nástupem byl v evidenci ÚP. Už za únor 2006 jsem mu ve výplatě počítala se slevou na dani Kč 600,-. Po ukončení prac.poměru /31.10.2006/ jsem mu vystavila potvrzení o zdanit.příjmech. U nového zaměstnavatele požádal o roční zúčt. a paní účetní mi volala, že mám špatně vystavené potvrzení a že žádá nové ve kterém nebude uplatněna sleva za únor. Jsem z toho jelen. Spočítala jsem to špatně. Tu slevu prý nemůže mít, když nepracuje od 1. v měsíci???????? No když by nastoupil od jiného zaměstnavatele, tak chápu, že mu ji nemůžu dát, ale on byl na ÚP?