Re: Náležitosti dohody o rozvázání HPP
Zaměstnavatel nemá pravdu, protože důvody musí být uvedeny j e n požaduje-li to z a m ě s t n a n e c . Tzn., že pokud dá návrh na rozvázání PP zaměstnnanec a nepožaduje (neuvede) důvod, není povinnost v dohodě důvod uvádět. Uvádění důvodu má snad význam jen při organizačních důvodech, aby bylo jednoznačné, že vzniká právo na odstupné.
Jani, můžete své odvážné tvrzení podložit nějakým paragrafíkem?
Dík za vaše názory. I když jsem další den dohodu donesla i s důvodem odchodu, nakonec mi ji zaměstnavatel stejně nepodepsal, i když jsme se na plánovaném odchodu domlouvali již delší dobu dopředu (bohužel jen ústně :-(). Nyní vím, že jen honil čas. Dala jsem výpověď, nic jiného už mi nezbylo. Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2007 6:13
Dobrý den,
zaměstnavatel mi vrátil dohodu o rozvázání pracovního poměru s tím, že na ní nemám uvedený důvod odchodu, který je od nového roku náležitostí a tudíž je má dohoda neplatná. Není problém samozřejmě napsat novou, ale stejně si myslím, že nemá pravdu. Poraďte prosím, jak to je?