Re: náklady u pronájmu nemovitosti
Díky za odpověď. Ty úroky mi právě nebyly jasné. Daňový odpis je jasný, bankovní a jiné poplatky samozžejmě také, ale mate mě §15 odst 3 uvádí, že od daňového základu se dá odečíst pouze úrok z úvěru u nemovtosti, která je použita pro vlastní bydlení. Explicitně je tam vyjmenováno, že to nelze uplatnit pro nemovitost pronajímanou.
Nikde ovšem nejsou stanoveny uplatnitelné náklady přímo u pronájmu. Pokud tedy lze úrok z úvěru zařadit mezi výdaje vynaložené na dosažení příjmu z pronájmu, je to dobré.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 2. 2007 22:40
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli je možné dát si do nákladů celou splátku úvěru (případně jenom úroky) u nemovitosti, kterou nepoužívám ke svým bytovým potřebam, ale pronajímám ji. Budova je koupena na hypotéku na 100% hodnoty nemovitosti a celá pronajata. Majitel je FO, dům není v obchodním majetku. Ostatní náklady, jako například energie, pojistka údržba atd jsou jasné, ale není mi jasné, jak se splátkami. Poradí mi někdo?