Re: Mám potvrzení o sražených zálohách-a
Tak teď si vyzvedbete na FÚ formulář Přiznání k dani z příjmů fyzických osob a uděláte si sama daňové přiznání - vyplnit, vypočítat a požádat o vrácení přeplatku na dani - je to vše na jednom formuláři.
To vše do 31.3. 07 podat na Vašem FÚ podle místa trvalého pobytu - bydliště.
Potvrzení o zdanitelných příjmech - originály budou přílohou tohoto přiznání.
fajn, takže mám před sebou Přiznání k dani z příjmu fyzických osob...jak to vyplnit? vyplňmuji jen ty bílé kolonky, že? Vše růžové je pro FÚ.. Takže první stránka: Osobní data nebudou problém. Daňové identifikační číslo mám na tom potvrzení. 03: DAP řádné,04:??, 05:ne?, 05a 05b: ??, 29(a): nevyplňuji, 30: ne, 31: loni jsem pracovala jen pro jednu agenturu, takže 32 885, 32:4 117, 33:0??, 34:??, 35:0?
Je toho fakt hodně :-( tak zatím jen toto. A ještě poznámka: na tom potvrzení mám, že roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění nebylo provedeno...co teď s tím???
raději bych dělala cokoliv jiného než vyplňovat daň. přiznání :-/
Díky za radu, teď kombinuji obě. Jen jsem se zasekla na řádku 57. Mám si tam vypočítat daň z příjmů a podle tabulky spadám do 1. kategorie 12procent. Ted ytam mám zapsat 12 % ze základu daně (28 768 - 3 452) nebo z celkového příjmu 32 885??
ř. 31 - 32 885,-
ř. 32 - 4 117,-
samo se spočítá 28 768,-
(jestli ne, patří na ř. 34,36,42,45,55)
ř. 56 zaokrouhlí se na 28 700,-
ř. 57 vypočítá daň 12 % = 3 444,-
(totéž na ř. 58,60)
na str. 3
ř. 64 - sleva na poplatníka 7 200,-
ř. 69 - sleva na studenta 2 400,- (ty ji nepotřebuješ, nemusíš psát)
ř. 84 - skutečně sražená daň - 248,-
ř. 91 - mínus 248,-
Na 4. straně: přílohy, podpis, jestli to chceš na účet nebo složenkou.
Vyzvednete si na FÚ tiskopis nebo si zde v šablonách najděte formulář a ten podle pokynů vyplníte. ( t.j. opíšete údaje z potvrzení). Na sebe si uplatníte 7200 a můžete si uplatnit i celou částku na studenta-pokud jste studovala celý rok 2006í Zřejmě vzhledem k příjmům pouze za brigády Vám vyjde přeplatek ve výši zaplacené daně . Na zadní straně tiskopisu vyplníte, zda chcete zasat přeplatek na účet nebo složenkou a tiskopis osobně nebo poštou do 2.4.2007 dáte na příslušný FÚ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2007 11:51
Ahojky,
jsem studentka a loni jsem byla na brigádách. V agentuře mi dali potvrzení o sražených zálohách a teď nevím, jak dál. Vím, že to musím poslat na FÚ svýho bydliště, ale stačí jen ten papír, nebo musím poslat s ním ještě něco. A posílá se to přímo na FÚ, nebo na nějaký odbor?? Dělám to poprvé, tak fakt nevím :-(