Re: Relax,odpočinek-daňový náklad ?
Tak to je buď novinářská kachna nebo skutečná bomba !
To bych chtěla vidět, jak by se na to berňáci tvářili,hihihi. Jsem zvědavá na další názory, protože ani mně by to ve snu nenapadlo. Ale špatné by to nebylo... už se vidím daňově u móře nebo v Alpách, na solárku a hlavně na té masáži... Myslím, že bychom to uvítali všichni : cirhóza, trombóza, dávivý kašel, tuberkulóza, jó to je naše :))) a ještě křivičná záda.
Jasně, do nákladů ano, tehdy, když to platíte z fondu ze zisku svým zaměstnancům. Zase kecaj a zase budeme mít co klientům vysvětlovat. TO je k zbláznění
To chce klid. Může být hůř !
Představte si, že by to fakt byl daňový náklad :
náš milý podnikatel by jel na relax třeba několikrát ročně, hodil by si to do nákladů a nám, strhaným, s 5dioptriema a mozolama od klávesnice by pak řekl: "Víš, puso, já ti fakt nemůžu přidat, podívej jak jsem na tom bídně, však to sama vidíš, že jsem ve ztrátě !"
PS vždycky je řešení nacpat jim to do toho účta nedaňově akdyž mně budou prudit, tak jim to udělám !
Jo, je to tam tak hezky vysvětleno, jak děckám z MŠ. Nejlepší jsou ty dvě poslední kapitoly. To nesmíš, to můžeš, určitě se to bude všem neználkům moc líbit.
Jen doufám, že než si něco nacpou do daní nebo zase naopak budou bát nacpat, tak si SEM napíší o radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2007 18:10
Ve včerejší MFdnes-příloha "daně" jsem se dočetla, že je možné účtovat do nákladů -masáže, relaxační cvičení,pobyt v lázních, permanentky do fitcentra ap. pro ty, kteří vykonávají fyzicky náročnou práci nebo mají sedavé zaměstnání ap. Jako účetní jsem se nesetkala s tím, že by někoho napadlo si tyto náklady dát do účetnictví. Možná mi něco uniklo, sama bych takový relaxační pobyt v lázních,třeba tak prodloužený víkend celkem uvítala. Myslím si, že práce účetní je především sedět u PC, lítání mezi klienty a úřady je zase někdy docela vyčerpávající.