Re: Mzdy
Pokud se již stalo vystavte mu potvrzení o zdanitelných příjmech a tam mu uveďte , že zúčtování bylo provedeno a částku ,kterou jste mu vrátila. Dřív to tak šlo tak si myslím, že to jde pořád. Snad se ještě někdo vyjádří.Příště u OSV4 POZOR.
S pozdravem Katka
Řekla bych, že to není dobře. Pokud je OSVČ a měl v daném roce příjmy má povinnost podat daňové přiznání sám, tzn. neměl u Vás zažádat o roční zúčtování záloh na DzP. Měla jste mu pouze vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech, které si on sám měl pak uvést do přiznání.
Pokud jste už přepočet provedla tak mu také vystavte potvrzení o zdanitelných příjmech a vyznačte že zúčtování mu bylo provedeno a uveďte kolik jste mu vrátila. On si příjmy normálně započte, jen musí v oddílu 7.- placení daně - ř. 84: Úhrn sražených záloh na DzP - povýšit zaplacené zálohy o vámi vyplacený přeplatek
Já myslím, že tímto se problém nevyřeší, protože roční zúčtování se v tomto případě nesmělo udělat, a protože bylo provedeno a tím zaměstnavatel odvedl menší daň FÚ za daný měsíc, při případné kontrole Vám to FÚ /alespoň v našem okrese FM určitě/ napočítá i s penále. Raději bych kontaktovala přímo spráce daně a domluvila další postup s ním. Pokud bude souhlasit, že se to vyřeší tím, že OSVČ podá daň.příznání, pak máte klid a pokud ne, opravíte to co nejrychleji a máte co nejmenší penále.
Roční zúčtování v personalistice za r. 2006 odškrtněte,tak abyste to neměla zaškrtnutý a roční účtování se vám neudělá,zrušte mu mzdu za leden 2007,nebo za ten měsíc,ve kterém vyúčtování děláte,ono se vám to vymaže,pak si dejte nový jeho jméno a už to budete mít v pořádku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2007 12:00
Prsím poraďte začínám. Mám zaměstnance na HPP a také je OSVČ. Provedla jsem mu roční zúčtování záloh, přeplatek jsem mu vrátila teď ve výplatě za měsíc únor. Tento zaměstnanec si bude sám podávat přiznání co mu mám ještě já provést nebo připádně jaký papír mu mám vystavit. Předem moc děkuji za odpověď Zuzana