Nepodepsané prohlášení a roční zúčt.

• (neregistrovaný)

1. 3. 2007 14:56

Dobrý den, prosím o radu. Mám od ledna nového zaměstnance, který u předešlého zaměstnavatele neměl podepsaný to růžové Prodlášení a mě žádá o provedení zúčtování za rok 2006. Můžu mu ho provést? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 3. 2007 15:24

x (neregistrovaný)

Re: nepodepsané prohlášení a roční zúčt.
      Vaším zaměstnancem je až v roce 2007. podle mě Zúčtování za rok 2006 nemůžete provést-nebyl Váším zaměstnancem . Jedině si může si udělat Přiznání sám.

• 1. 3. 2007 15:57

112233 (neregistrovaný)

To nevadí že nebyl vašim zaměstnancem. Pokud dodá všechny potřebné podklady, tak bych ho udělala.Ale v tomto případě, když nemá prohlášení podepsané, tak bych asi do toho nešla. Na školení nám řekli, že pokud je nějaká pochypnost, ať si zaměstnanec udělá príznání sám. Možná se někdo ke me připojí

• 1. 3. 2007 18:32

Lukáš (neregistrovaný)

Slyšel jsem, že zúčtování udělat můžu, ale když mají podepsané prohlášení ... nevěděl jsem, když nemají Prohlášení podepsané. Děkuji za radu :-)

• 1. 3. 2007 19:49

Anna (neregistrovaný)

Roční zúčtování může udělat pouze poslední plátce v roce, za který se provádí! Je-li vaším zaměstnancem od letošního ledna, v žádném případě je nedělejte!! Do 15. února letošního roku měl možnost u toho bývalého zaměstnavatele Prohlášení dodatečně podepsat a požádat o zúčtování. Jestliže to neudělal, má jedinou možnost - podat si daňové přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).