Re: SZM-cena za vypracování
Rejpavá odpověď - Přestala svítit světla. Zavolali elektrikáře. Přišel, poklepal kladívkem v rohu pokoje na zeď, světla začala svítit. I řekl si 250,- Kč. Chtěli po něm rozpis práce. Ten zněl: ztráta času (cesta)Kč 49,-, poklepání kladívkem Kč 1,-, věděl kam poklepat 200,-.
Jinak - hodný (synonymum pro hl......) si řekne stovku, realista podle vypočítané úspory od dvou do čtyř stovek.
Teď jsem našla na internetu firmu, která tato SZM provádí za velmi nízkou a přijatelnou cenu 950,- Kč bez DPH (19%)
Určitě vždycky záleží na tom, komu to SZM dělám. Někomu je mi až hanba si cokoliv vzít, zejména přátelům,našim zaměstnancům, v rodině je to samozřejmě zadara... Určitě je rozdíl dělat SZM manželům s příjmy 350 tis a 150 tis. a manželům s příjmy 200 tis. a mateřská,ne ? Je zajímavé, že ti, co mají nejhlouběji do kapsy nikdy nechtějí zůstat nic dlužní a i když si řeknu o opravdu směšnou částku, tak mi ještě k tomu něco donesou. Třeba vajca, bonbošku, kafe, stoh papírů, skleničky a tak. Jinak se to dá brát na dědině a jinak asi v Praze.
Ceník je ceník, ale vždycky se podle něj nedá řídít. A 500 je taková běžná cena pro cizí. Kdyby mi to trvalo hodinu, tak je pořád slušný příjem, ne? Jestli si za SZM berou jiní víc, to je jen jejich věc.
Pokud dělám něco soukromě, tak vždy doma na svém PC, se svou SW licencí. V práci nemám čas a kvůli pětistovce nebudu riskovat své postavení a stálý příjem !
1200 bych si asi nedokázala říct, jsem měkota a navíc se tady (kde žiju) opravdu špatně vydělávají peníze, je tu moc chudo.
Zdravím Vás !
To je teda hustý, tak když za hoďku udělám 2-3 SZM, tak mám 2-3 litry ?
Zkuste si to spočítat kolik ročně by to bylo, kdybychom brali, že 500Kč "ztráty" je na HODINU ( přehnaná doba za zpracování 1 SMZ), třeba při průměru jen 5 hod denně je to skoro mega !!!!!!!!!!!!!!!!! Nó, to teda musíte mít kosmicky vybavenou kancelář a jezdit v jaguáru.
Ještě, že jsem účetní a dělám si papíry sama. Ještě, že nejsem odkázaná na účetního, který by mně takhle ( sorry ale já to tak cítím) odral .
Kolik si teda berete, nebo spíš, kolik je podle Vás adekvátní cena třeba za zpracování DPFO %, když za SZM chcete litr? - cca 20příjmů za rok, 24 plateb SP a ZP + přehledy.
Odpověď taky nečekám, ale děkuji .
můžu vám říct, že dle osobního průzkumu berou v brně za vyplnění jednoho přiznání + přehledy od 500 až do 7000. ceny jsou tak strašně různé, že to vůbec nejde zprůměrovat. DP si např. za pouhý odklad (když nedělají podnikateli papíry a je to jen kvůli odkladu) berou kolem 5000.
Se zaměstnáním to nemá nic společného, bavíme se o naší ceně na trhu práce.
Mně by hlavně zajímal názor pana Jedničky, tomu také můj dotaz směřoval. Kolik je podle Vás normální cena na DPFO %, tak jak jsem uvedla v dotazu výše.
A protože se pohybuji v oboru, tak je mi jasné, že ceny se velmi různí, v podstatě od jednoho k druhému klientovi. Nelze nikdy stanovit cenu nějak stejnou pro stejný počet dokladů. Každý klient je velmi individuální a také každý účtař nebo daňař nabízí různé formy služby. Jen to SZM mně zarazilo, proto jsem chtěla uvést cenu u jiného DPFO, u něhož vzhledem k obsahové náplni se dá cena celkem lehce stanovit.
Pane Jedničko, ukojte mou zvědavost a odpovězte mi, prosím. Děkuji ! Zuzik
Loni touto dobou zde Jana F. připoměla jistou skutečnost,
která vyvolala dobrou diskuzi: SZM a přídavky na děti. Bylo okolo toho dost divení, když "účetní" za pětikilo zmákla SZM a pak se
divili že se vrací přídavky. Mě taky přišel dokonce příbuzný abych mu přepočítal SZM protože podle jeho slov to ta jejich (kr***)
spletla a on má problémy se sociálkou.
Ta kosmická kancelář se hodila. Daň. poradce mu za 1000,-
potvrdil, že to byla chyba když vůbec žádali o SZM.
Paní "účetní" mu ráda to pětikilo vrátila! Proč asi ?
Vždyť to za spočítání SZM nebylo moc ani vloni.
Re: To není fér
Vladimír 2 zde zmiňuje jistou debatu (nevím přesně jakou, bylo jich snad několik a nehodlám je hledat) a vytváří úmyslně dojem, jako bych tou chybující účetní byla já. Jmenuje mě a ne autorku příspěvku, které se to stalo. Považuji to za záměrnou dezinformaci. Jana F.
==třeba při průměru jen 5 hod denně je to skoro mega==
Já dávám v červenci a srpnu slevu, takže jhenom trabant.
Kosmicky vybavenou kancelář mám, když někoho vykopnu
a on chytne kosm. rychlost, aby mě kancelář nerozbil.
Pokud vy "jedete system dlaňovka" bez dokladů, máte
za stejný výkon 500,- čistého, já mám 500,- čistého při 1200,-
včetně DPH a záruky (pojištění). DPFO = cena stejná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2007 7:28
Několika našim zaměstnancům zpracovávám SZM. Nevím, jakou cenu si mám přibližně počítat za vypracování jednoho SZM, přeci to nebudu dělat zdarma a za hezký úsměv.
Děkuji